Wie zijn wij?

Het station is de plek waar veel reizigers hun reis beginnen. Dit kunnen forensen of studenten zijn, mensen die een dagje uit gaan, maar ook mensen die daadwerkelijk vertrekken naar andere oorden.  Weg van een vertrouwde plek en veelal op naar een vooraf gekozen bestemming en soms naar het onbekende. Soms afscheid nemend van degene die ze achter laten (thuis of op het station zelf), maar veelal starten ze de reis alleen. Vaak ook keren reizigers terug naar het station waar ze vertrokken zijn. 

De plek ook waar voor sommigen de reis eindigt. Ze zijn op hun bestemming en gaan vanaf het station weer hun eigen weg. Soms ook is het station een doorgaansplek. Je stapt uit, zit een tijdje te wachten en vervolgt daarna je reis.

Het is een dynamische plek waar veel reizigers elkaar bewust en veelal onbewust ontmoeten en/of passeren en tegenkomen. Sommigen totaal ongeïnteresseerd voor de omgeving, terwijl anderen daarin juist volledig op gaan en gebruik maken en genieten van wat een station(somgeving) te bieden heeft. Het station is veelkleurig en multicultureel, een afspiegeling van de maatschappij. Niemand is er ongewenst en niemand wordt geweerd en daar waar je reis(bestemming) lijkt vast te lopen en je even niet meer goed weet welke richting en bestemming te kiezen staan wij met onze deskundige en ervaren medewerkers klaar u te helpen het spoorboekje weer helder te krijgen en de juiste route en bestemming te vinden.

Missie

We willen de wereld een klein beetje mooier maken door mensen te ondersteunen in hun zoektocht naar stabiliteit en plezier en door in organisaties het werkgeluk te verhogen.

Visie

Door onze mens- en resultaatgerichte aanpak en werkwijze t.a.v. coaching, ondersteuning, (interim-)management en organisatieadvies, uitgevoerd door deskundige en professionele medewerkers weten wij het verschil te maken. 

Waar staan wij voor

De mens is het belangrijkste wat er is.

Betrouwbaar, integer, mensgericht (de mens achter de klant is voor ons van belang), echt luisteren, oprechte aandacht, empathie, vertrouwen, eerlijk en oprecht.

Wij werken vanuit bovenstaande kernwaarden en van daaruit resultaat en oplossingsgericht.  Wij zijn niet soft, maar werken vanuit onze mensgerichte houding aan het gewenste resultaat.

We werken met goed opgeleide en ervaren coaches en managers.

Wat bieden wij

Deskundige coaching op allerhande levensgebieden en aandachtsvelden, vernieuwende en stimulerende studieondersteuning, ervaren en mensgericht interim-management en gedegen organisatieadvies.

Ons team

Wim Idema

Een zeer ervaren people manager met ruim 25 jaar managementervaring binnen
diverse organisaties en verschillende aandachtsgebieden.

Een coachende stijl van leidinggeven, waarin vooral de ontwikkeling en zelfredzaamheid van medewerkers centraal staat.

Vanuit deze mensgerichte managementstijl wordt continue gewerkt aan het behalen en verbeteren van de benodigde resultaten. Zacht en zakelijk vinden elkaar in de aanpak.

Hierbij is de drijvende kracht het geloof in het positieve. De lijfspreuk van Pipi Langkous ‘’Ik heb het nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan’’ typeert de grondhouding.

 

Als lifecoach staat voor Wim vooral de mens achter de klant centraal.

Wederzijds vertrouwen en een goede open relatie tussen klant en coach is voorwaarde voor een succesvol traject.

Wat is zijn vraag, wat is zijn doel en wat kan de klant doen om dit te behalen.

Elk levensgebied kan daarbij aan de orde komen.

Tim Idema

Mijn persoonlijke visie op coaching wordt gekenmerkt door de term ‘omdenken’. Hiermee kijk ik vanuit het perspectief dat er geen problemen bestaan, maar dat er enkel kansen bestaan. Het komt er simpelweg op neer dat ik op een creatieve manier probeer te denken in oplossingen. Een belangrijk stap is het opzoek gaan naar persoonlijke talenten waarbij een basisattitude van vertrouwen in de ontwikkelmogelijkheden van een ieder een voorwaarde is.
Vertrouwen geeft veiligheid en dat beschouw ik in het persoonlijke proces als een onmisbaar element voor ontwikkeling. Iedereen heeft namelijk recht om zich optimaal te kunnen ontwikkelen maar, dan moet een ieder ook de kans krijgen om het beste uit zichzelf te halen.
Als je eenmaal de kans krijgt en deze benut, dan zal je het beste kunnen groeien en ontwikkelen. Ik ga er van uit dat iedereen doelen en wensen voor eigen ontwikkelingen kunnen waarmaken door gebruik te maken van persoonlijke talenten. Dit wil ik bieden door je aan te moedigen door middel van positieve coaching en een oplossingsgerichte denkwijze.

Belangrijke uitgangspunten:
– Veiligheid – Een goede relatie is een basis voor verandering en ontwikkeling
– Gelijkwaardigheid – Niemand is beter of minder. Je hebt alleen een (leer)vraag.
– Laagdrempelig – Vrijheid en veiligheid biedt perspectief.
– Persoonlijk – Het gaat om jou! Wat past bij jou? De ene jongere is de andere niet.
– Structuur – Vaste tijden en planning. Dit geeft rust en regelmaat.
– Planning – Wanneer heb ik wat? En wat heb ik daarvoor nodig?
– Stimuleren – Iedereen bezit talenten, jij ook! Wij gaan samen op zoek.

“Wie in het dal blijft, ziet nooit de andere kant van de berg”